Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Flag Football

Flag football is een non-contact versie van het American Football. Het grote verschil is dat de spelers bij flag footbal niet getackeld of geblokt mogen worden. In plaats daarvan draagt iedere speler een vlaggetje of lintje. Door deze af te pakken en op de grond te gooien kun je de baldrager stoppen. Flag football is ideaal voor kinderen en beginners door het minimale fysieke contact.

Speluitleg

Veld

Maak een rechthoekig veld (officieel veld is 60m x 30m). Dit kan je bijvoorbeeld met stoepkrijt doen. Aan beide kanten van het veld maak je een end zone. Dit is de zone waarin het team kan scoren. Dit gebeurd zodra een spelers met de bal de end zone van de tegenstander in loopt of de bal vangt in de end zone.

Aanvallende team

Het spel bestaat uit twee teams van ieder 5 spelers en kan zowel uit jongens als uit meisjes bestaan. Één team begint met het balbezit. Dit is het aanvallende team. Het doel van het aanvallende team is om zo veel mogelijk terreinwinst te maken en punten te scoren. Tijdens het aanvallen mag het team maar 8 keer overgooien . 4 keer vóór de middenlijn en 4 keer ná de middenlijn. Mocht dit niet lukken moet het team de bal direct neerleggen en is de beurt aan het verdedigende team. Mocht het wél lukken dan scoor je een touchdown en krijg je 6 punten!

Verdedigende team

Het tweede team is het verdedigende team. Het doel van het verdedigende team is om het lintje van de baldrager af te pakken of om de bal te onderscheppen. Zodra het lintje is afgepakt moet het aanvallende team de bal direct neerleggen en worden de rollen omgedraaid. Het verdedigende team wordt hierdoor het aanvallende team en mag direct beginnen met aanvallen.

Variatiemogelijkheden

Mocht dit spel erg populair zijn dan zou je het kunnen uitbreiden met de basisschoolregels. Daarin zitten meerdere taken voor het aanvallende team. Dit kan je opzoeken op internet. Ga naar www.schoolfootball.nl en klik dan in het linkerrijtje “ff voor basisscholen”

Laat een reactie achter

Heb jij een originele activiteit, leuk uitstapje of een ander goed idee?

Laat het ons weten door het onderstaande formulier in te vullen. Wij zijn blij met jouw ideeën!

Heb jij een fantastisch idee voor ons?

Laat het ons weten door het onderstaande formulier in te vullen. Wij zijn blij met jouw ideeën!