Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Je houdt ballen tegen met je handen en proberen ballen te gooien op een matje die tegen de kast/muur aan staat. Kinderen leren rekening te houden met meerdere opdrachten tegelijk.

Speluitleg

Het speelveld wordt verdeeld in twee vakken. Achter in elk vak staan 4 of 5 pylonen met daarop een blokje. Elke pylon wordt verdedigd door één kind. De kinderen die over zijn wachten naast de vakken. Er zijn 3 of 4 foamballen in het spel. De kinderen gooien de foamballen en proberen de pylonen in het andere vak te raken zodat het blokje eraf valt. Lukt dit dan moet het kind waarvan de pylon geraakt is wisselen met een kind dat staat te wachten. De kinderen kunnen hun pylon verdedigen door te ballen te vangen of weg te slaan of schoppen.

Variatiemogelijkheden

Zet 1 ‘speciale’ pylon in elk vak neer. Als deze geraakt wordt moeten alle kinderen van het vak wisselen. – Laat de kinderen de ballen schoppen i.p.v. ze te gooien. Span eventueel een (tover)koord in het midden waar de bal onderdoor moet als deze geschopt wordt. – Zet achter in elk vak 6 pylonen op een rij neer waardoor er 5 goaltjes ontstaan. De kinderen verdedigen nu hun goaltje i.p.v. een pylon.

Benodigdheden

  • 8 tot 10 pylonen
  • 8 tot 10 blokjes
  • 3 of 4 foamballen

Laat een reactie achter

Heb jij een originele activiteit, leuk uitstapje of een ander goed idee?

Laat het ons weten door het onderstaande formulier in te vullen. Wij zijn blij met jouw ideeën!

Heb jij een fantastisch idee voor ons?

Laat het ons weten door het onderstaande formulier in te vullen. Wij zijn blij met jouw ideeën!